全國

          熱門城市 | 全國 北京 上海 廣東

          華北地區 | 北京 天津 河北 山西 內蒙古

          東北地區 | 遼寧 吉林 黑龍江

          華東地區 | 上海 江蘇 浙江 安徽 福建 江西 山東

          華中地區 | 河南 湖北 湖南

          西南地區 | 重慶 四川 貴州 云南 西藏

          西北地區 | 陜西 甘肅 青海 寧夏 新疆

          華南地區 | 廣東 廣西 海南

          • 微 信
            高考

            關注高考網公眾號

            (www_gaokao_com)
            了解更多高考資訊

          您現在的位置:首頁 > 高考總復習 > 高考知識點 > 高考英語知識點 > 高考英語閱讀理解(地理類)

          高考英語閱讀理解(地理類)

          來源:高考英語網 2009-09-04 16:54:19

            Polar-ice meltdown

            Some scientists warn that ice near the Earth’s Poles may indeed be melting. This “polar meltdown” may be the first sign that the Earth is heating up. We could be in very serious trouble if this trend continues. It is estimated that a meltdown of as little as 10 percent of Antarctica’s ice would raise sea levels around the globe by 4 to 9 meters. Floods would cover low-lying regions and turn coastal cities like New York and New Orleans into real life underwater world.

            Scientists first predicted in the 1970s that heat trapped in the Earth’s atmosphere could cause a polar meltdown. Many now believe that human activities are turning up the heat. When we burn fossil fuels like coal and oil, we add carbon dioxide(CO2) gas to the Earth’s atmosphere. Cutting down trees also makes CO2 levels raise because trees normally soak up CO2 to make food. Scientists say higher CO2 levels strengthen the “greenhouse effect” and could increase the Earth’s temperature. In fact, CO2 levels have risen by 30 percent since the Industrial Revolution of the 18th and 19th centuries.

            Over the past three years, satellite measurements have shown a sea level rise of about a quarter inch worldwide. “If nothing is done to reduce fossil-fuel pollution and global warming, sea levels will rise even more.” says geologist Richard Alley.

            But even Alley admits that a polar meltdown would take time. The ice in Antarctica and Arctic locks up nearly nine times the volume of water contained in all the world’s rivers and lakes. These are such big “ice cubes” and it would probably take thousands of years to melt them.

            Another scientist Charles Bentley doesn’t think a meltdown will happen at all. “Even if warmer temperatures begin to melt polar-ice,” he says, “the excess moisture would most likely be redeposit as snow.” In other words, the melted ice would evaporate into the atmosphere, refreeze, and fall as rain and snow over the Poles.

            1. What consequence of global warming is mentioned in the passage?

            A. More tropical storms.                        B. More tropical diseases.

            C. Changes in farm productivity.             D. Coastal flooding.

            2. Which of the following statements does the second paragraph support?

            A. CO2 in the atmosphere cannot keep the heat from escaping into space.

            B. The increase of CO2 gas may warm the planet and help to melt polar ice.

            C. Cutting down trees helps to greatly reduce CO2 levels.

            D. The end of the short-lived age of fossil fuels is already in sight.

            3. Geologist Richard Alley most likely agrees that _______.

            A. the sea-level rise can be prevented by cutting back on energy-consuming activities

            B. the recent breaking off of ice blocks from Antarctica is just a natural part of a long-term cycle

            C. Antarctica temperatures have significantly changed since the Industrial Revolution

            D. the polar meltdown may be an accidental change of climate rather than a sign of global warming

            4. Charles Bentley believes that a polar meltdown will not occur because _______.

            A. governments around the world are beginning to reduce CO2 levels in the air

            B. a melting of the polar ice cannot be achieved with the present technologies

            C. the melted ice in the polar areas would change into snow and rain over the Poles

            D. the sun’s heat would have no chance of being absorbed by the polar ice

            5. In which paragraph does the author mention the immense quantities of polar ice?

            A. In the second paragraph.                       B. In the third paragraph.

            C. In the fourth paragraph.                        D. In the fifth paragraph.

            【答案與解析】本文就極地冰雪融化的事實進行了探討,主要說明了極地冰雪融化的原因及危害,文章最后一段也簡述了極地冰雪融化不會對地球產生影響。

            1. D。細節題。全球氣溫升高造成的后果是:從 Floods would cover low-lying regions and turn coastal cities…可知答案選D。

            2. B。概括題。第2段主要講了一些人為的活動(如CO2 增加)會導致氣溫的升高,故可知答案為B。

            3. A。推理題。從 If nothing is done to reduce fossil-fuel pollution and global warming, sea levels will rise even more(如果不采取措施減少污染的話,全球氣溫升高會導致海平面上升)也就是說如果減少一些能源消耗可能對海平面上升有所抑制,故答案選A。

            4. C。細節題。從 the melted ice would evaporate into the atmosphere, refreeze, and fall as rain and snow over the Poles可知答案選C。

            5. C。判斷題。從第4段 The ice in Antarctica and Arctic locks up nearly nine times the volume of water contained in all the world’s rivers and lakes. These are such big “ice cubes” 可知答案為C。

           

          收藏

          高考院校庫(挑大學·選專業,一步到位!)

          高校分數線

          專業分數線

          京ICP備10033062號-2 北京市公安局海淀分局備案編號:1101081950

          違法和不良信息舉報電話:010-56762110     舉報郵箱:wzjubao@tal.com

          高考網版權所有 Copyright © 2005-2022 www.scgzkg.net . All Rights Reserved

          中文字幕一区二区三区乱码| 久久久久亚洲AV无码专区网站 | 欧洲人妻丰满av无码久久不卡| 精品久久久久久无码人妻蜜桃| 亚洲精品无码久久毛片| 久久久无码精品亚洲日韩京东传媒| 国产成人午夜无码电影在线观看| 久久中文字幕精品| 亚洲AV永久青草无码精品| 中文字幕亚洲欧美专区| 亚洲Av无码精品色午夜| 一本无码中文字幕在线观| 久久精品一区二区三区中文字幕| 暴力强奷在线播放无码| 亚洲高清无码综合性爱视频| AV无码久久久久不卡蜜桃| 亚洲一本大道无码av天堂| 亚洲AV无码成人精品区在线观看| 亚洲一区无码中文字幕| 日韩AV片无码一区二区不卡电影| 中文字幕成人精品久久不卡| 精品国产v无码大片在线观看| 久久无码AV中文出轨人妻| 播放亚洲男人永久无码天堂 | 无码精品第一页| 国产综合无码一区二区辣椒| 中文字幕AV一区中文字幕天堂| 台湾无码一区二区| 无码人妻一区二区三区一 | 无码毛片一区二区三区中文字幕| 777久久精品一区二区三区无码 | 中文字幕无码久久久| 少妇人妻无码精品视频| 国产成人综合日韩精品无码不卡| 亚洲色成人中文字幕网站| 国产av永久无码天堂影院| 亚洲av成人无码久久精品| 亚洲中文字幕丝袜制服一区| 色欲综合久久中文字幕网| 精品无码国产污污污免费网站国产| 无码人妻熟妇AV又粗又大|