全國

          熱門城市 | 全國 北京 上海 廣東

          華北地區 | 北京 天津 河北 山西 內蒙古

          東北地區 | 遼寧 吉林 黑龍江

          華東地區 | 上海 江蘇 浙江 安徽 福建 江西 山東

          華中地區 | 河南 湖北 湖南

          西南地區 | 重慶 四川 貴州 云南 西藏

          西北地區 | 陜西 甘肅 青海 寧夏 新疆

          華南地區 | 廣東 廣西 海南

          • 微 信
            高考

            關注高考網公眾號

            (www_gaokao_com)
            了解更多高考資訊

          您現在的位置:首頁 > 高考總復習 > 高考知識點 > 高考英語知識點 > 高考英語閱讀理解專項訓練-自然類

          高考英語閱讀理解專項訓練-自然類

          來源:網絡 2009-09-04 08:48:55

          [標簽:高考 閱讀 英語]

            (1)

            The blue tits(山雀) have been inspecting the nest-box again this year. The male is the house-hunter but the female will make the final choice. He lands at the hole and turns his head to expose his white cheeks as a signal to attract the female from where she has been feeding.

            Among many birds that nest in holes, the male has a light-coloured patch on its plumage(鳥羽) which acts as signal for drawing the female’s attention to a suitable nesting-place. Unlike the blue tit, the redstart(紅尾鴝) may be only the male that strikingly coloured and the female is not beautiful.

            A few years ago I was lucky enough to spot a pair of redstarts in action in a Walsh wood. The male was leading an interested female to holes that he had previously(先前) checked out. He sat at the entrance of each hole and put his head on to show off his white forehead, or his head in to reveal(顯露) his tail.

            If the female failed to react to his visual signals, the male sometimes sang for extra effect, while gliding towards her on spread wings and tail. Once the female accepts by following the male through the hole the displays stop, you must be at the right place at the right time to watch them.

            1. How do the blue tits choose their nest?

            A. They choose their nest together.

            B. The male chooses their nest.

            C. The house-hunter chooses their nest.

            D. The female chooses their nest.

            2. The writer was lucky to see ________.

            A. how the male made his tricks

            B. how an interested female played with the male happily

            C. what the male displayed and won the female

            D. that the male tried his best but failed to attract the female

            3. You can spot a pair of redstarts in a Walsh wood ________.

            A. at any time  B. regularly    C. in April    D. occasionally

            4. The writer is probably ________.

            A. a bird expert     B. a bird-hunter

            C. a bird raiser       D. a scientist

            【答案解析】

            本文主要是講the male redstart 是怎樣使出渾身解數吸引the female入巢的。

            1. D。細節題。從第1段第2句話The male is the house-hunter but the female will make the final choice 可以做出正確選擇。

            2. C。判斷題。從第3段第1句I was lucky enough to spot a pair of redstarts in action in a Walsh wood 和文章第三、四段的內容可知答案為C。

            3. D。語義理解題。根據 A few years ago I was lucky enough to…和…you must be at the right place at the right time to see them 可知答案為D。

            4. A。推斷題。從文章內容來看,文中不僅提到了鳥的一些習性,而且對雄鳥如何吸引雌鳥入巢了解得很清楚,可見作者可能是一位研究鳥類的專家。

            (2)

            Although man has known asbestos for many hundreds of years, it was not until 160 years ago that it was mined for the first time on the North American continent. H. W. Johns, owner of a New York City Supply Shop for roofers, was responsible for(對…負責) the opening of that first mine.

            Mr. Johns was given a piece of asbestos which had been found in Italy. He experimented with the material and then showed its surprising powers to his customers. After putting on a pair of asbestos gloves, which looked much like ordinary work gloves, he took red-hot coals from the fireplace and played with them in his hands. How astonished the customers were to discover that he was not burned at all. You can well imagine that he had increasing business in asbestos roofing materials. However, because it was very expensive to transport (carry) them from Italy to the United States, Mr. Johns sent out a young scientist to seek a source nearer home. This young man found great vein(巖脈), in the province of Quebec in Canada.

            Ever since 1881 Quebec has led the world in the production of this unusual mineral, which is made up of magnesium, silicon, iron, and oxygen. When it is mined, the asbestos is heavy, just as you would expect a mineral to be. When it is separated, a strange thing happens; the rock breaks down into fine, soft, soapy fibres(纖維).

            Scientists do not know why the rock can be separated easily into threads(線), but they have found thousands of uses of this fireproof material, of the so-called “cloth of stone”.

            1. Which title best expresses the main idea of this passage?

            A. Asbestos mined in Canada  B. Fireproof matter

            C. A “wonder” mineral   D. A new roofing material

            2. Johns proved his ability as a salesman by_______.

            A. going into roofing business B. carrying asbestos from Italy

            C. sending a trained scientist  D. showing the use of asbestos gloves

            3. Which is the most important character of asbestos that the author wants to show us?

            A. It is like thread.   B. It feels soapy.

            C. It burns easily.   D. It is unusually heavy.

            4. The author’s main purpose in writing this passage was to _______.

            A. show the need for more scientists

            B. compare asbestos with other minerals

            C. increase the sales of asbestos

            D. present facts about asbestos

            【答案解析】

            本文講述了耐火材料石棉在北美的開采過程及它的神奇耐火作用。

            1. C。主旨題。短文主要介紹了石棉的神奇作用。故C最佳。

            2. D。細節題。根據 After putting on a pair of asbestos gloves, …took red-hot coals from the fireplace and played with them in his hands 可推知,他是用當場演示的方法來推銷他的產品的。故答案為D。

            3. A。推斷題。根據When it is separated, a strange thing happens; the rock breaks down into fine, soft, soapy fibres(纖維)及 Scientists do not know why the rock can be separated easily into thread 可以斷定答案為A。

            4. D。推斷題。從短文中可以看出來作者寫這篇文章只不過陳述事實而已。

           

          收藏

          高考院校庫(挑大學·選專業,一步到位!)

          高校分數線

          專業分數線

          京ICP備10033062號-2 北京市公安局海淀分局備案編號:1101081950

          違法和不良信息舉報電話:010-56762110     舉報郵箱:wzjubao@tal.com

          高考網版權所有 Copyright © 2005-2022 www.scgzkg.net . All Rights Reserved

          国产精品99精品无码视亚| 最近免费视频中文字幕大全| 中文字幕精品一区二区精品| 日韩精品无码免费专区午夜不卡| 日韩人妻无码一区二区三区99| 亚洲AV中文无码乱人伦在线视色| 最好看更新中文字幕 | 18无码粉嫩小泬无套在线观看| 亚洲中文字幕无码久久2020 | 天堂网www中文在线资源| 久久男人Av资源网站无码软件| 亚洲va中文字幕无码久久| 亚洲国产无套无码av电影| 亚洲中文精品久久久久久不卡| 性无码专区无码片| 中文字幕av在线| 免费无码国产V片在线观看| 日日麻批免费40分钟无码| 亚洲爆乳精品无码一区二区| 亚洲日韩国产AV无码无码精品| 久久中文字幕精品| 人妻无码中文字幕免费视频蜜桃| 日本乱人伦中文字幕网站| 亚洲精品无码MV在线观看| 中文精品无码中文字幕无码专区| 无码少妇一区二区三区浪潮AV| 中文字幕日韩在线| 无码专区一va亚洲v专区在线| 亚洲av日韩av无码黑人| 亚洲欧美日韩在线不卡中文 | 99久久国产热无码精品免费久久久久| 99久久超碰中文字幕伊人| 国产精品无码国模私拍视频| 中文字幕av无码专区第一页| 亚洲欧美综合在线中文| 国产爆乳无码视频在线观看| 中文字幕精品无码一区二区三区| 中文字幕在线免费观看| 人妻无码人妻有码中文字幕| AV成人午夜无码一区二区| 特级无码毛片免费视频尤物|