全國

          熱門城市 | 全國 北京 上海 廣東

          華北地區 | 北京 天津 河北 山西 內蒙古

          東北地區 | 遼寧 吉林 黑龍江

          華東地區 | 上海 江蘇 浙江 安徽 福建 江西 山東

          華中地區 | 河南 湖北 湖南

          西南地區 | 重慶 四川 貴州 云南 西藏

          西北地區 | 陜西 甘肅 青海 寧夏 新疆

          華南地區 | 廣東 廣西 海南

          • 微 信
            高考

            關注高考網公眾號

            (www_gaokao_com)
            了解更多高考資訊

          您現在的位置:首頁 > 高考資源網 > 高中試卷 > 高三英語練習題 > 2012年高考英語閱讀理解訓練:社會文化類(3)

          2012年高考英語閱讀理解訓練:社會文化類(3)

          來源:新浪博客 2012-03-19 15:01:08

            (三)(2011·課標全國)

            Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husband's income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her first garden, Ms. Feeley has put in 15 tomato plants, and five rows of a variety of vegetables. The family's old farm house has become a chicken house, its residents arriving next month. Last year, Ms. Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said, “The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds, too; so it's a win??win situation all around.”

            They are among the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy (經濟), have taken up vegetable gardening for the first time. Others have increased the size of their existing gardens. Seed companies and garden shops say that not since the 1970s has there been such an increase in interest in growing food at home. Now many gardens across the country have been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a three??year waiting list.

            George C. Ball Jr., owner of a company, said sales of vegetable seeds and plants are up by 40% over last year, double the average growth of the last five years. Mr. Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is the striking rise in the cost of food like bread and milk, together with the increases in the price of fruits and vegetables. Food prices have increased because of higher oil prices. People are now driving less, taking fewer vacations, so there is more time to garden.

            1.What does the word “residents” in Paragraph 1 probably refer to?

            A.chickens

            B.tomatoes

            C.gardens

            D.people

            2.Why is vegetable gardening becoming increasingly popular?

            A.More Americans are doing it for fun.

            B.The price of oil is lower than before.

            C.There's a growing need for fruits.

            D.The cost of living is on the rise.

            3.Which of the following might be the best title for the text?

            A.Family Food Planning

            B.Banking on Gardening

            C.A Belt??tightening Move

            D.Gardening as a Hobby

            答案與解析

            1.A 詞義猜測題。根據前半句可知,這家的農舍變成了雞舍,所以下個月要住進來的應該是“雞”。

            2.D 推理判斷題。根據第一段最后一句中的“The cost of everything is going up”和第二段第一句中的“higher living costs and a falling economy”以及最后一段第三句中的“the striking rise in the cost of food like bread and milk,together with the increases in the price of fruits and vegetables”可以看出,種植蔬菜流行的原因是生活費用的提高。

            3.B 主旨大意題。縱觀全文可知,很多人種植蔬菜不僅是出于愛好,更重要的是為了節省生活費用,所以應選B項,bank作為動詞是“存款”的意思。

            (四)(2011·全國卷Ⅱ)

            Since 1984, Philadelphia has been cleaning up its act. One by one, graffiti??covered walls are being changed into outdoor art. So far, more than 1,800 murals (壁畫) have been painted.Philadelphia now has more murals than any other American city.

            The walls that were once ugly with graffiti (涂鴉) are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's Anti??Graffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director. “When people ask me what our program is about,” she says, “I answer them with one word: hope”. Each year, the MAP offers youth art programs and workshops. Some one??time graffiti writers even help paint MAP murals.

            The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community (社區). When a neighborhood requests a mural, the MAP works with the people there to develop a message. Some messages have been “Safe Streets”, “Love and Care”, and “Peace Walk”.

            The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last year, the workers painted 140 murals.

             “The making of a mural enters people's collective memory as an extraordinary, pleasant moment in neighborhood history.” says Golden, who began as a muralist in Los Angeles.

            1.What can be the best title for the text?

            A.Love, from Graffiti Writers to Muralists

            B.MAP, a New Company in Philadelphia

            C.Jane, an Excellent Mural Artist

            D.Hope, One Wall at a Time

            2.What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?

            A.Helping the young find jobs.

            B.Protecting the neighborhood.

            C.Fighting against graffiti.

            D.Attracting more visitors.

            3.How does the MAP decide on the message for a mural?

            A.By having discussions with people in the community.

            B.By seeking advice from the city government.

            C.By learning from the young graffiti writers.

            D.By studying the history of the city.

            4.Which of the following words best describes the work of the MAP?

            A.Difficult.

            B.Dangerous.

            C.Experimental.

            D.Successful.

            答案與解析

            1.D 主旨大意題。根據第二段Jane Golden的話可知,當人們問及該項目是關于什么的時候,她用一個詞來概括,即Hope,故D項為最佳標題。

            2.C 推理判斷題。根據第一、二段,昔日曾經被涂鴉的墻壁正被美麗的壁畫所覆蓋,以使社區更具魅力,因此對抗涂鴉應是該項目的目的。

            3.A 細節理解題。根據第三段第二句可知,當社區的居民請求畫一張壁畫時,該項目的工作人員就和當地的人們一起工作來擬定出一個主題,故選A項。

            4.D 推理判斷題。根據第一段及倒數第二段可知,該項目很成功,故選D項。

          收藏

          高考院校庫(挑大學·選專業,一步到位!)

          高校分數線

          專業分數線

          京ICP備10033062號-2 北京市公安局海淀分局備案編號:1101081950

          違法和不良信息舉報電話:010-56762110     舉報郵箱:wzjubao@tal.com

          高考網版權所有 Copyright © 2005-2022 www.scgzkg.net . All Rights Reserved

          知識商店
          成年午夜无码av片在线观看| 日本无码WWW在线视频观看| 佐佐木明希一区二区中文字幕| 少妇无码太爽了不卡在线观看| 精品无码国产一区二区三区51安 | 久久精品无码av| 欧美亚洲精品中文字幕乱码免费高清 | 亚洲AV无码欧洲AV无码网站 | 丰满少妇人妻无码| 最近更新2019中文字幕| 日韩爆乳一区二区无码| 最近中文字幕大全免费视频 | 久久中文精品无码中文字幕| 日韩人妻无码一区二区三区综合部| 丰满白嫩人妻中出无码| 精品国产V无码大片在线看| 中文字幕一区二区人妻性色| 免费精品无码AV片在线观看| 中文字幕精品一区| 亚洲 欧美 中文 在线 视频| 久久精品aⅴ无码中文字字幕重口 久久精品国产亚洲AV无码娇色 | 高清无码午夜福利在线观看 | 亚洲欧美精品综合中文字幕| 亚洲 无码 在线 专区| 无码乱人伦一区二区亚洲一| 惠民福利中文字幕人妻无码乱精品| 嫩草影院无码av| 人妻无码αv中文字幕久久琪琪布| 最近中文字幕免费大全| 亚洲欧美日韩中文久久| 免费一区二区无码视频在线播放| 亚洲av无码专区在线播放| 中文字幕一区二区三区乱码| 久久超乳爆乳中文字幕| 日韩亚洲不卡在线视频中文字幕在线观看| 无码人妻丰满熟妇精品区| 国产精品99久久久精品无码| 五月丁香啪啪中文字幕| 日韩久久久久中文字幕人妻| 久热中文字幕无码视频| 中文最新版地址在线|