全國

          熱門城市 | 全國 北京 上海 廣東

          華北地區 | 北京 天津 河北 山西 內蒙古

          東北地區 | 遼寧 吉林 黑龍江

          華東地區 | 上海 江蘇 浙江 安徽 福建 江西 山東

          華中地區 | 河南 湖北 湖南

          西南地區 | 重慶 四川 貴州 云南 西藏

          西北地區 | 陜西 甘肅 青海 寧夏 新疆

          華南地區 | 廣東 廣西 海南

          • 微 信
            高考

            關注高考網公眾號

            (www_gaokao_com)
            了解更多高考資訊

          您現在的位置:首頁 > 高考資源網 > 高中試卷 > 高三英語練習題 > 2012年高考英語閱讀理解訓練:科普小品類(3)

          2012年高考英語閱讀理解訓練:科普小品類(3)

          來源:新浪博客 2012-03-19 14:50:37

            (三)(2011·山東高考)

            Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain??computer interface (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.

            Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic School in Lausanne, Switzerland, demonstrated (展示) a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts.

            In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.

            “Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord (脊髓) to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles.” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”

            The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp (頭皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.

            Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair.”

            He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.

            1.BCI is a technology that can ________.

            A. help to update computer systems

            B. link the human brain with computers

            C. help the disabled to recover

            D. control a person's thoughts

            2.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?

            A. By controlling his muscles.

            B. By talking to the machine.

            C. By moving his hand.

            D. By using his mind.

            3.Which of the following shows the path of the signals described in Paragraph 5?

            A. scalp→computer→cap→wheelchair

            B. computer→cap→scalp→wheelchair

            C. scalp→cap→computer→wheelchair

            D. cap→computer→scalp→wheelchair

            4.The team will test with real patients to ________.

            A. make profits from them

            B. prove the technology useful to them

            C. make them live longer

            D. learn about their physical condition

            5.Which of the following would be the best title for the text?

            A. Switzerland, the BCI Research Center

            B. New Findings About How the Human Brain Works

            C. BCI Could Mean More Freedom for the Disabled

            D. Robotic Vehicles Could Help to Cure Brain Injuries

            答案與解析

            1.B 細節理解題。根據第一段可知,自20世紀70年代以來,科學家一直尋找途徑能將人腦與電腦相連。BCI技術能幫助殘疾人向機器發送指令。故此處B項正確。而C項只是部分正確,雖然能幫助殘疾人,但卻不能幫他們康復。

            2.D 細節理解題。根據第三段可知Tavella只是思考動他的左右手就能操作這個輪椅。甚至當他觀察這臺機器時就能進行交流,也能用他的思想指導機器人工作。因此機器人是在人腦的思想支配下進行工作的。故D項正確。

            3.C 細節理解題。根據第五段可知,首先研究人員為用戶設計一種特殊的帽子,它會捕捉頭皮發出的信號并將其傳給電腦。電腦將這些信號進行分析翻譯,給監控下的機器人輪椅發出指令。機器人輪椅裝有兩部攝像頭能識別信號路徑中的物體,從而幫助電腦對人腦的指令作出反應。故此處C項正確。

            4.B 推理判斷題。根據最后一段第二句“One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from”可知,在患者身上進行實驗是他們團隊工作的一個目標,旨在證明這項技術對他們有益。故正確答案選B項。

            5.C 主旨大意題。本文為科技說明文,開篇點題。介紹科學家研究的這項新技術BCI,對殘疾人大有裨益。故正確答案為C項。

          收藏

          高考院校庫(挑大學·選專業,一步到位!)

          高校分數線

          專業分數線

          京ICP備10033062號-2 北京市公安局海淀分局備案編號:1101081950

          違法和不良信息舉報電話:010-56762110     舉報郵箱:wzjubao@tal.com

          高考網版權所有 Copyright © 2005-2022 www.scgzkg.net . All Rights Reserved

          知識商店
          暖暖日本中文视频| 无码人妻一区二区三区在线视频 | 99精品久久久久中文字幕| 在线天堂资源www在线中文| 无码丰满少妇2在线观看| 亚洲中文字幕无码不卡电影| 久久久久亚洲AV无码专区首JN | 亚洲av日韩av高潮潮喷无码| 亚欧无码精品无码有性视频 | 无码中文字幕av免费放dvd| 日韩精品人妻一区二区中文八零| 国精品无码一区二区三区在线蜜臀 | 最近完整中文字幕2019电影| 精品无码一区在线观看| 欧美日韩不卡一区二区三区中文字| 国产成A人亚洲精V品无码| 精品人妻无码专区中文字幕| 人妻少妇看A偷人无码精品视频 | a最新无码国产在线视频| 中文字幕日韩三级片| 中文字幕极速在线观看| 无码精品人妻一区二区三区免费看| 中文字幕国产在线| 亚洲AV无码成H人在线观看| 亚洲av永久无码精品古装片 | 日韩av片无码一区二区三区不卡| 中文字幕在线观看国产| 亚洲va中文字幕无码久久| 精品无码久久久久久尤物| 伊人久久精品无码av一区| 日本一区二区三区精品中文字幕| 丰满熟妇人妻Av无码区| 中文字幕精品无码一区二区三区| 在线欧美中文字幕农村电影| 成人无码午夜在线观看| 午夜福利av无码一区二区| 白嫩少妇激情无码| www日韩中文字幕在线看| 中文字幕人妻无码一区二区三区| Aⅴ精品无码无卡在线观看| 日韩乱码人妻无码中文字幕久久|